Om Araslöv

Strax norr om Kristianstad ligger vår golf- konferens- och hotellanläggning i vacker miljö i genuina skånelängor.

Med sina 36 + 6 hål, krog och nybyggt hotell ger Araslöv möjlighet till en aktiv golfvistelse men också till avkoppling med välsmakande mat & goda viner.
Vi erbjuder olika paket, t ex golfpaket och konferenspaket.
I vår festsal arrangerar vi bröllop & fester och vi erbjuder även aktiviteter som vinprovning & matlagningskurser.

Varmt välkommen till Araslöv

Golfklubbens historia

Golfanläggningen består av två 18-hålsslingor och en 6-håls korthålsbana i Färlöv en mil norr om Kristianstad. Norra Banan var den som byggdes först, 1991. 1992 invigdes det nya klubbhuset med restaurang, reception & shop som inreddes i den gamla gård (Hedvigsberg) byggd i sten med vasstak som funnits här i århundraden. Den stora renoveringen 1992 och utbyggnaden 2002 som båda ritades av arkitekt Uffe Nilsson, gav Araslöv ett helt nytt ansikte med ett nytt större kök och uteterrasser.

2006 tillkom Citybanan inne i Kristianstad. Här fanns sedan förut en 9-hålsslinga tillhörande Nosaby Gk. Hösten 2005 tog Araslöv över klubben, det beslutades att ännu en 9-hålsslinga skulle byggas och ett helt nytt klubbhus med restaurang tillkom. Byggnaden var återigen ritat av arkitekt Uffe Nilsson och är modernt avskalad med vackra linjer och i naturliga material och färger. Den gamla 9-hålsslingan stängdes 2009. 2012-01-01 stängdes Citybanan helt.

Araslöv Golfhotell var från starten 1992 en ombyggd arrendebostad. 10 rum finns i det gamla boningshuset, 8 av vilka har eget badrum med dusch & WC. 2007 byggdes en helt ny fristående länga med 8 nya, fräscha rum, alla med en egen liten uteplats. 2009 tillkom ytterligare 2 längor med vardera 10 hotellrum, byggda på samma sätt med egna uteplatser och i snygga moderna och gedigna material.

2009 invigdes så Södra Banan, i anslutning till den Norra Banan.

Araslövs Kyrka

Araslövs Kyrka byggdes någon gång på 1200-talet och finns dokumenterad i skrivelser från 1300-talets början. Förmodligen uppfördes den från början som en gårdskyrka, byggd av och för gårdens folk. Skåne var ju vid denna tid danskt, och många kända danska frälsesläkter har ägt Araslöv och dess kyrka, bl a släkterna Trolle, Urup, Ulfeldt och Bonde. Kyrkan var från denna tid fram t o m 1632 sockenkyrka. Därefter lades den under Färlövs socken, och övergavs snart.

Kyrkan användes sedan under århundradena både som magasin och senare som statarbostäder. En stor del av den senromanska arkitekturen och samtliga inventarier gick då förlorade, men i sin helhet har den ändå bevarat känslan från medeltiden. Den imponerande dörren anses vara ursprunglig från 1250-talet. De målningar som prydde kyrkans invändiga väggar, togs på 1950-talet fram under lager av kalkslam, och restaurerades utan att kompletteras. Därför finns än idag de ursprungliga kyrkliga målningarna (om än fragmentariska) kvar och ger Araslövs Kyrka dess medeltida prägel.