Araslövs dagarna 25 - 27 juli 2019

Araslövsdagarna den 25 – 27 juli 2019

Som tradition spelades denna tävling i 3 dagar under högsommaren som sig bör. Tre partävlingar på tre dagar med kringarrangemang. Alla dagar fanns det möjlighet att äta en god måltid från restaurangen under väntan på prisutdelning, fin musik mm.

Dagarna genomfördes med det vackraste väder man kan tänka sig, mellan 25 – 28 grader varmt, med en brännande sol och med en lätt bris under lördagen.

Innan prisutdelningen på lördagen nämnde Åsa Melkersson (ordförande i golfklubben) bland annat vikten av denna tävling för medlemmarna samt tackade alla de medlemmar som medverkat för klubbens spel i seriesystemet under Skånes Golfförbund.  Detta är ett utmärkt och bra fönster för att marknadsföra klubben. Ett särskilt tack till representationslaget i klubben som tävlar i div. 1, på nationell nivå, och med sex spelare såg till att laget stannade kvar i div. 1 även nästa år. Två av medlemmarna i laget, Charlie Lind sam Gustaf Hagen som fanns på plats, berättade om dramatiken i seriespelet som varade över 3 dagar. Åsa överlämnade ett pris/tack till de 6 medlemmarna i representationslaget.

Gustaf Hagen tog tillfället i akt och tackade alla spelare som medverkat under dessa dagar, för det är detta som bolaget jobbar för, att skapa en fin atmosfär, trevliga kontakter mellan medlemmarna och ledningen i golfklubben samt bra och trevliga tävlingar. Gustaf tackade även tävlingskommittén som har genomfört dessa tävlingar på ett mycket bra sätt.

Nu till tävlingarna:

På torsdagen den 25 juli var det ”Sponsorernas” Tävling, arrangerad av Araslövs GK och hela prisbordet kom från banans sponsorer, se vilka sponsorerna är på länk, http://www.araslovgolf.se/se/golf/sponsor.

Tävlingen var en ”Bästboll” med 54 anmälda lag med 2 klasser Juniorer och seniorer.

Efter gott spel och kämpande i värmen segrade Fredrik Persson och Christian Pröjts på 60 slag tätt följt av Theodor Aronsson och Jonas Aronsson på samma resultat men med ett högra SHCP. Det var mycket bra resultat över lag.

I junior klassen vann Adrian Caplander och Anton Persson på 68 slag.

För musiken svarade Linus Flinck, under tiden då spelarna kom in samt under hela middagen samt efter prisutdelningen som Stefan Johansson svarade för.

Hela resultatlistan finner du på nedan adress: http://www.araslovgolf.se/se/golf/medlem/tavlingar/git-tavlingar sök sedan tävlingen.

 

Fredagen den 26 juli var det ”4-manna Texas Scramble” som var tävlingsformen och med 36 st.  4-mannalag till start var det full aktivitet vid övnings-ranchen och på puttnings greenerna.

Även här var det svettigt under dagen med en temperatur på 25 – 28 grader men det fanns en svag bris som i vissa stunder gav lite svalka.

Segrare blev, Michael Riedal, Leonard Riedal, Jonathan Johnsson samt Fredrik Johnsson på 58,3 slag tätt följd av Arvidsson, Alm, Sjöstedt samt Olsson på 58,8 slag följt av ytterligare ett lag på 58,8 slag men med högre SHCP.

För musiken svarade David Åkesson under tiden då spelarna kom in samt under hela middagen samt efter prisutdelningen som Camilla Breitenfellner svarade för.

Hela resultatlistan finner du på nedan adress: http://www.araslovgolf.se/se/golf/medlem/tavlingar/git-tavlingar sök sedan tävling

 

Lördagen den 27 juli var det ”Personalslaget” en par tävling ”Irsih Greensome”. En tävling där Araslövs olika verksamhetsben presenterades på ett trevligt sätt ute på banan.

Till denna tävling kom 46 lag kom till start och dagen var som de tidigare med sol, hög temperatur och en lätt bris så att det gav en del svalka. Ett snabbt och trevligt spel.

Segrare blev Irene och Tore Bergman på 63,6 slag tätt följd av 3 lag på 67 slag där Ulla och Ronny Rapp kom 2: a på bättre SHCP.

Musik och underhållning denna dag svarade Martin Thulin för under tiden då spelarna kom in samt under hela middagen som var en utmärkt Grill buffé som restaurangen svarade för.  Prisutdelare var återigen Stefan Johansson.

Hela resultatlistan finner du på nedan adress: http://www.araslovgolf.se/se/golf/medlem/tavlingar/git-tavlingar sök sedan tävling

Bertil Yvling