Winemakers dinner

Under vår winemakers dinner på Araslöv den 18 november kommer vi att bekanta oss med den kvinnliga vinmakaren Marianne Fues och fem av Domain Coste Chaudes viner. Vårt kök har specialkomponerat kvällens meny för att harmoniera med de utvalda vinerna. Under middagen får vi höra Marianne prata om vinerna, egendomen och tillverkningen av vinet. Om du gillar mat och vin i kombination är det här ett tillfälle du inte vill missa. 

Trilogy 2015

Florilège 2015

L’Argentière 2012

Rocaille 2012

Madrigal 2016 

(Le Muscat, Beaumes de Venise, Vacueras)

Marianne och Marc Fues förvärvade Domaine Coste Chaude 1994. Vingården ligger i Visan i södra Rhônedalen i området Vaqueras. Makarna Fues gör framförallt röda viner på druvorna Grenach, Syrah och Mourvèdre men tillverkar även vitt vin. Gården är en ekologisk vingård sedan 2014 men paret Fues jobbar även biodynamisk. För att få kvalité på druvorna och sedermera på vinerna rensar man bort mycket druvor redan på stockarna under tillväxten. Detta för att de druvor som blir kvar ska få så mycket uppmärksamhet av vinodlarna och naturen som möjligt under sin mognadsprocess.  Väl på gården hamnar druvorna på sorteringsbordet och där sker en noggrann sortering för hand av druvorna så att bara de bästa går till tillverkningen av vinet. Respekt för naturen och viner av kvalité är det som är Domaine Coste Chaudes står för.

Datum: 18/11

Maxantal: 40 personer

Plats: Araslövs Restaurang

Pris: 895 SEK

Anmälan til receptionen senast 10/11, info@araslovgolf.se eller 044-71600